Zelf plantaardige slagroom maken

Benodigdheden:

1 liter melk
40 gr eidooiers ( 2 )
700 gr plantaardige boter ( Planta )
10 gr vanille
250 gr suiker

Bereiding:

De eidooiers in een gedeelte van de koude melk mengen.
De overige melk met de vanillesuiker en de suiker aan de kook brengen. Van het vuur afnemen en de eidooiers met de rest van de melk toevoegen.
De in stukken gesneden plantaardige boter toevoegen en volledig laten smelten.
Gedurende 6 minuten met de staafmixer mixen en snel laten afkoelen.
Hierna de slagroom 24 uur in de koelkast laten rusten.

Met deze slagroom, die zich overigens heel goed en stevig laat opkloppen (ook in de zomer) kan je soesjes, biscuitjes, taarten met fruit, ijs enz enz heerlijk afwerken.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten