Zelf mokka extract maken

Ingrediënten:

75 gr oploskoffie
250 ml water
340 gr suiker of Zùsto indien je suikervrij wilt
40 ml water
300 ml water
Indien je alcohol wenst, een borrelglaasje cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks.
Gesteriliseerde flesjes en dekseltjes

Werkwijze:

Breng 250 ml water aan de kook. Voeg de 75 gr oploskoffie toe en haal van het vuur. Laat dit een half uurtje zo trekken. Schenk het over in een litermaat.

Vul een pan met dikke bodem met de 340 gr suiker of Zùsto en 40 ml water. Laat dit zonder te roeren smelten tot een mooie goudgele karamel. Blus het geheel af met de oploskoffie die je een half uurtje hebt laten trekken. Kijk uit want dit schuimt en spettert. Wees dus voorzichtig want suiker brandt door op je huid. Wil je graag een scheutje alcohol erin ? Voeg dan een borrelglaasje drank naar keuze toe. Dit kan cognac, amaretto, licor43 of iets dergelijks zijn.

Neem nu de resterende 300 ml water en voeg dit toe aan de koffie/karamel. Roer door en schenk dan het extract in 1 of meerdere flesjes. Plak er een stikkertje op met de datum en laat het geheel afkoelen voordat je het gaat gebruiken.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten