Zelf geconcentreerde melk maken

Aan dit recept houd je ca 475 ml gecondenseerde melk over

Ingrediënten:

150 gr suiker
420 ml melk

Werkwijze:

Doe de melk en de suiker in een pan met een dikke bodem. Zet het vuur aan en roer tot je merkt dat de suiker is gesmolten. Zet het vuur nu klein, de melk mag iets borrelen maar niet echt koken. Vanaf nu mag je ook niet meer roeren in de melk. Laat de melk zo ca 1 uur borrelen. Je ziet dat de melk van kleur en dikte veranderd tijdens het proces. Tegen het einde aan zul je zien dat er langs de rand van de pan verdikte melk zit. Dit moet je met een lepel voorzichtig weg halen. Laat hierna de melk nog een 5 minuutjes door borrelen en schenk dan de melk in een schone gesteriliseerde pot die je kunt afsluiten met een deksel maar laat de melk eerst afkoelen voordat je de deksel er op draait. Voorzie de pot van een sticker met datum.

Je kunt de gecondenseerde melk enkele maanden bewaren in de koelkast.

TIP: Heb je een koemelk allergie ? Vervang de melk dan door kokosmelk, amandelmelk, sojamelk of iets dergelijks. De hoeveelheden en bereidingstijd blijven hetzelfde!

TIP: Je kunt ook suikervrije gecondenseerde melk maken door Zùsto te gebruiken in plaats van suiker.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten