
Ingrediënten
125 gr boter
125 g suiker
2 eieren
130 g bloem
13 gr bakpoeder
30 g mascarpone
Voor de afwerking:
200 g poedersuiker
Enkele eetlepels water
100 gr gesmolten chocolade
Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Klop de boter met de suiker tot een luchtige crème. Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe en klop verder. Voeg de mascarpone toe. Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom en klop nog even kort door. Neem een ijsschep en vul de cupcake papiertjes met elk 1 lepel beslag. Bak de cupcakes af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 18 minuutjes. Haal de cupcakes uit de muffin-vorm en laat ze omgekeerd afkoelen (dus de bovenkant onder). Dit zorgt ervoor dat de bovenkant van de cupcakes wat platter wordt. Laat ze na het bakken volledig afkoelen.
Neem een kommetje en vul met de poedersuiker. Doe er een eetlepel water bij en roer door. Het moet een mooi klontervrij glazuur worden van een goede dikte dus voeg telkens een beetje water toe als de glazuur te dik is. Neem de gesmolten chocolade en doe deze in een plastic zakje. Knip er een heel klein puntje vanaf. Dip de cupcakes in de glazuur en zet ze op een taartrooster. Trek er met de chocolade strepen over. Werk zo alle cupcakes af.
Smakelijk.