Zachte yoghurt broodjes

Ingrediënten:

500 gr bloem voor witbrood
160 ml melk
10 gr zout
15 gr verse gist of 6 gr droge gist
125 gr Griekse yoghurt
1 ei
15 gr suiker
20 gr echte boter
30 ml zonnebloemolie
1 eigeel met een klein scheutje melk om de broodjes te bestrijken maar dat was ik zelf helemaal vergeten ??

Werkwijze:

Zorg dat al je ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Meng het zout door de bloem met een garde. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en zet je Kitchenaid of andere keukenmachine aan. Geen keukenmachine ? Geen nood, je kunt ook gewoon met de hand kneden. Kneed ongeveer 15 minuutjes en laat het deeg dan voor de eerste keer ca 45 minuutjes rijzen. Na deze rijs verdeel je het deeg in 10 bollen van 90 gram. Bol ze heel goed op en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Laat ze nu rijzen tot ze verdriedubbeld zijn.

Bak de broodjes in ca 12 minuutjes af in een voorverwarmde oven (Hetelucht) van 195°C. Gebruik je boven en onderwarmte ? Neem dan de temperatuur van 205°C. Laat de broodjes na het bakken goed afkoelen op een taartrooster.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten