Zachte pepernoten

Ingrediënten:

125 gram tarwebloem
250 gram zelfrijzend bakmeel
175 gram honing
75 gram stroop (ik heb schenkstroop gebruikt waardoor de pepernoten licht van kleur zijn)
1 ei
1 eetlepel speculaaskruiden
1 theelepel gemalen anijszaad
snufje zout
koffielepel bakpoeder

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten met elkaar in de kom van de keukenmachine tot je een mooi deeg krijgt. Kneed het nog even na met de hand en verpak het in plastic folie. Leg het deeg minimaal 2 uur ( hoe langer, hoe beter ) in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier. Kneed het deeg kort door en maak er een rol van. Je mag zelf de dikte bepalen, ik heb grote en kleine pepernoten gemaakt. Snijd schijfjes en rol ze tot een bolletje of maak er een vierkantje van. Leg ze op de bakplaat en bak ze in ca 13 tot 15 minuutjes af.
Heb je een speculaasplankje dan kun je ook figuren maken met het deeg. Leg de figuren op de bakplaat en bestrijk ze eventueel met los geklopt eigeel en een scheutje melk of water.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten