Woensdagmiddag taart

Ingrediënten:

4 eieren
225 gram suiker
225 gram zeer zachte boter
275 gram zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
200 ml crème fraiche
vanille extract
Een springvorm van 24 cm
Voor de pudding:
1/2 liter melk
1 eidooier
125 gr suiker
50 gr puddingpoeder ( imperial of custard )
200 ml slagroom
Suiker naar smaak

Ingrediënten voor de afwerking:

300 gr poedersuiker
50 ml Kokend water
Hagelslag

Werkwijze:

Maak eerst de pudding door 400 ml melk aan de kook te brengen met de suiker. Meng de rest van de melk met de eidooier en het puddingpoeder en roer het goed door. Wanneer de melk kookt schenk je hem bij dit mengsel en roer goed door. Schenk alles terug in de pan en breng onder voortdurend roeren opnieuw aan de kook. Haal de pudding van het vuur en schenk hem in een schaal, dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie en laat hem afkoelen in de koelkast.
Klop de suiker met de boter, de crème fraiche en het vanille extract tot een witte crème. Voeg nu een voor een de eieren toe. Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bakpoeder en voeg toe. Mix verder totdat je een glad beslag krijgt. Neem een springvorm en vet deze in. Stort hierin het beslag bak de cake op 170 ° C in ongeveer 45 minuutjes gaar. Na het bakken ontvormen en laten afkoelen op een taartrooster.

Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf en zet in de koelkast tot gebruik.
Na afkoeling snijd je de taart door midden. Klop de pudding eens goed door zodat ze mooi cremig is. Klop de slagroom stijf en meng deze kort door de pudding. Vul hiermee de taart. Neem het deksel van de taart en verdeel er de glazuur op. Werk af met hagelslag en zet de deksel op de taart.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten