Wiener Vanillekipferl

Ingrediënten voor ca. 40 koekjes:

50 gr amandelpoeder
50 gr gemalen hazelnoten
280 gr bloem
70 gr suiker
Snufje zout
200 gr koude boter in stukjes gesneden
2 eigelen

Voor de afwerking:

100 gr poedersuiker
5 zakjes vanille suiker

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten met elkaar tot een zetdeeg. Zodra het deeg zich zet, dus een bol wordt, stop je met kneden en verpak je het deeg in plastic folie. Laat het deeg ca 2 uur rusten in de koelkast.

Na de rust verwarm je de oven voor op 190°C en verdeel je het deeg in porties van 18 gram. Maak bolletjes en rol ze dan uit tot een rolletje. Buig ze tot een C en leg ze op een bakblik bekleed met bakpapier. Bak de koekjes in ca 14 minuten gaar. Tijdens het bakken meng je de poedersuiker met de vanillesuiker in een kom. Wanneer de koekjes gaar zijn haal je ze uit de oven. Laat ze liggen op het bakpapier maar schuif het papier wel op een koude ondergrond. Laat ze niet op de bakplaat liggen. Bestrooi ze onmiddellijk met de suiker mengeling. De koekjes moeten dus nog warm zijn wanneer je dit doet. Laat ze daarna gewoon afkoelen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten