Wafeltjes van oma

Ingrediënten:

1 kg bloem
750 gr suiker
750 gr echte boter
6 eieren
4 à 5 zakjes vanillesuiker
Borrelglas cognac of jenever
Snufje zout

Werkwijze:

Smelt de boter en de suikers samen in een pan totdat de suiker volledig gesmolten is. Doe dit nu in een andere grote kom. Voeg het zout toe. Voeg nu tijdens het kloppen 1 voor 1 de eieren toe. Voeg de cognac of jenever toe. Zeef als laatste het meel boven de kom en meng verder tot een mooi beslag. Dek de kom nu af met plastic folie en laat het 24 uur rusten.

Bak de wafels gaar in het wafelijzer. Mijn wafelijzer is van het merk Fritel en heeft wisselbare platen. Ik bak de wafels op stand 4 à 5 in ca 3.30 minuutjes gaar. Laat ze mooi afkoelen op roosters en breek ze dan in de gewenste hartjes. Bewaren doe je ze in een mooi koektrommel.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten