Wafels van Opa Sjeng

Ingrediënten voor ca. 56 wafels:

500 gr boter
6 eieren
4 pakjes vanille suiker
500 gr suiker
1 kilo zelfrijzend bakmeel

Werkwijze:

Doe suiker, vanillesuiker en bloem in de kom van de Maxima en zet de K-haak op de machine. Snijd de boter in stukjes en voeg deze toe aan de droge ingrediënten. Voeg dan de eieren toe en zet de kom meteen in de machine. Begin op lage stand te mengen en voer de snelheid op. Klop totdat de boter mooi opgenomen is en het een mooi gemengde massa is. Neem plastic folie en verdeel het deeg hierover. Leg het 15 minuten in de diepvries of een 30 minuten in de koelkast. Laat je wafelijzer alvast opwarmen. Nadat het deeg gekoeld is bebloem je je handen en snijd je stukjes deeg af van 40 gr. Bol het deeg op en leg terug op de folie. Begin met bakken, leg op elke wafelplaat 1 bolletje en sluit het ijzer. Ik heb op stand 5, 2.5 minuten gebakken. Laat de wafeltjes afkoelen op een rooster.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten