Videe oftewel kippenragout (recept van mijn Belgische schoonmoeder)
Lekker met frietjes en een videekoekje of met stokbrood, maar ook heel smaakvol bij een tosti.

Ingrediënten:

5 Halve kipfilets ( een hele kip koken mag ook )
700 Gram kalfsgehakt om balletjes van te maken
1 Bakje verse champignons ( potje mag ook hoor 🙂 )
1 Ui fijn gesnippert
1 Runderbouillonblokje
2 Kippenbouillonblokjes
2 Flinke eetlepels vloeibare bloem
1 Pakje room ( Sojaroom is ook heel lekker )
1 Liter melk
1 Eetlepel kerriepoeder
Nootmuskaat
Peper & Zout

Werkwijze:

Snijd de kip in stukken en kook deze gaar samen met 1 kippenbouillonblokje. Rol balletjes van het gehakt en kook ze gaar samen met 1 runderbouillonblokje. Snipper de ui fijn en snijd de champignons. Giet de kip en de balletjes af in een vergiet en smelt boter in de grote pan. Bak hierin eerst de champignons aan en doe er dan de ui bij. Voeg de 2 flinke eetlepels bloem toe en roer het geheel goed door. Voeg het laatste blokje kippenbouillon toe en roer verder. Blus af met een scheutje water en de room. Giet er dan beetje voor beetje de melk bij en roer alles goed door zodat er geen klontertjes zijn. Kruid met peper, zout, nootmuskaat en de kerrie en roer goed door. Voeg dan de balletjes toe. Maak van de kip kleinere stukjes en voeg deze ook toe. Roer nog eens goed door. Als je de saus te dik vind doe er dan nog wat melk bij. Let wel, het mag geen lopende saus zijn.
Serveer met een videekoekje en frietjes.

Heb je nog videe over?
Je kunt hem perfect invriezen!
Probeer ook eens de videé op een tosti!

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten