Verjaardagstaart met kersen

Ingrediënten:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maizena
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Ingrediënten voor banketbakkersroom:
1/2 Liter melk
125 gr suiker
1 eidooier
50 gr puddingpoeder (Imperial of custard kookpudding)

Ingrediënten voor de kersenvulling:
1 pot kersen op sap
1 el aardappelzetmeel

Ingrediënten voor de slagroom vulling, topping en decoratie:
1 Liter slagroom
250 gr mascarpone
115 gr poedersuiker
1 zakje vanillesuiker

Chocolade geraspt
Zelf gemaakte chocolade hartjes en cijfers

Werkwijze:
Warm de oven voor op 170 °C. Leg de eieren eerst 10 minuten in heet water. Dit zorgt ervoor dat je ze nog mooier kunt opkloppen. Klop de volledige eieren samen met de suiker, het extract of de zaadjes van een vanillestokje tot een mooie en luchtige ruban. Neem de bloem, maizena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem voorzichtig onder het beslag tot je een mooie luchtige massa hebt. Dit moet zeer snel gaan en mag niet langer duren dan 2 minuten. Neem de ingevette bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 35 à 40 minuten. Doe altijd de prikker test om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Terwijl je biscuit in de oven staat maak je de banketbakkersroom door 400 ml melk samen met de suiker aan de kook te brengen. De resterende melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder. Roer goed door en voeg dit toe aan de kokende melk. Goed blijven roeren tot de pudding mooi indikt. Neem een schone bakplaat en schenk de pudding hierin. Verdeel over de gehele plaat en dek de pudding af met plastic folie. Het voordeel van een bakplaat is dat je pudding zeer snel afgekoeld is. Na afkoeling klop je de pudding nogmaals heel goed op tot een gladde crème. Zet weg tot de afwerking van de taart.

Bind het sap van de kersen met het aardappelzetmeel. Kijk dat het dik genoeg is en voeg daarna de kersen er aan toe. Roer door. Je kersen zijn nu ook al enigszins afgekoeld. Is het nog te warm, laat het dan nog iets verder afkoelen. Verdeel 1 helft van het kersenmengsel over de 1ste laag biscuit.

Klop de slagroom samen met de mascarpone en suiker geheel stijf. Neem een spuitzak met spuitmondje M1 van Wilton en vul de zak met een klein gedeelte van de slagroom. Neem 2 eetlepels slagroom en meng deze onder de pudding. De rest van de slagroom deel je op in 3 gelijke delen.

Opbouw taart:
Snij de afgekoelde biscuit met een taartenzaag in 4 lagen. Neem 1 helft van de kersen en leg deze op de 1ste laag biscuit. Strijk uit maar houd ca 1 cm van de randen vrij. Neem een deel slagroom en verdeel dit over de kersen. Leg de 2de laag biscuit er op. Verdeel nu een flinke laag pudding op deze laag maar houd ook de randen weer vrij. Leg de 3de laag biscuit erop en duw lichtjes aan. Verdeel over deze laag de rest van de kersen en een 2de deel slagroom. Leg de laatste laag biscuit erop. Neem het laatste deel slagroom en smeer hier de zijkant en de bovenkant van de taart mee in. Strijk mooi glad en zet de taart even in de koelkast.

Rasp chocolade en plak deze als het ware tegen de zijkant van de taart met je hand. Spuit rozetten op de bovenkant van de taart. Leg er de chocolade hartjes op. Werk af met de chocolade cijfers. Zet de taart koel weg tot de koffie klaar is 😀

Je kunt eender welk fruit of een mengeling van fruit gebruiken voor deze biscuit, het hoeven niet per se kersen te zijn.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten