Turks brood

Ingredienten:

1 kg bloem
300ml melk
300 ml hand warm water (kan tot 400 ml afhankelijk van bloemsoort)
1 koffielepel zout
30 gram verse gist
1 eiwit

Om te bestrijken:

1 eetlepel olijfolie
1 eigeel
1 eetlepel yoghurt (ik had enkel zure room in huis en heb die gebruikt, dat ging perfect)
Sesamzaadjes

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten behalve het zout met elkaar in de keukenmachine. Van het moment dat je een bolvorm krijgt voeg je het zout toe en laat je de machine nog even verder kneden. Laat het deeg nu 1 uur rijzen op een tochtvrije plaats. Ik gebruik hiervoor de oven en zet hem op 35°C.

Verdeel het deeg nu in 2 helften en bol deze mooi op. Laat de bollen nu een 20 minuutjes rusten. Neem 1 bol en druk deze met je vingers in model. Je maakt een ronde cirkel en duwt met je vingers deukjes in het gehele deeg zodat je een plat brood krijgt. Laat de broden nu nog eens een dik half uur rijzen.

Ondertussen maak je een papje van de olie, het eigeel en de yoghurt. Dip je vingers in het papje en maak nu met je vingers een rand aan het brood. Dip telkens je vingers weer als ze droog worden. Maak in het brood nu rechte lijnen, draai het brood een slag en maak weer met je vingers lijnen in het brood zodat je een ruitvorm krijgt. Smeer het brood nu in met de rest van het papje en bestrooi het brood met sesamzaadjes.

Bak de broden af in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 30 minuten.

Laat de broden afkoelen op een taartrooster.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten