Tiramisu taartje

Ingrediënten voor de biscuit:

210 gr eieren (ca 4 stuks)
100 gr suiker
50 gr bloem
50 gr maïzena
25 gr gesmolten boter
amandel extract

Ingrediënten voor de vulling:

500 gr mascarpone
100 gr poedersuiker
2 eiwitten
4 eidooiers
Cacaopoeder
1 dopje amaretto
1 dopje cognac
1 doos vingerkoekjes

Ingrediënten voor de topping:

200 ml slagroom
20 gr poedersuiker
1 zakje klop-fix
Mokka extract

Ingrediënten voor het besprenkelen:

1 kop sterke koffie
1 dopje amaretto
1 dopje cognac

Tip: wil je geen alcohol gebruiken voeg dan amandel extract toe naar smaak !!!

Extra nodig:

Een springvorm of hoge bakvorm (voor taarten) met losse bodem van 23 cm doorsnede
Bakplaat
Bakpapier
Paletmes
Spuitzak en rond spuitmondje
Sprayfles of kleine plantenspuit

Werkwijze:

Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban. Meng de bloem en de maizena met elkaar en zeef deze boven de ruban. Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban. Meng een klein beetje van het beslag met de gesmolten boter en roer eens door. Voeg dit nu toe aan de rest van het beslag en spatel eronder. Neem een bakblik bekleed met bakpapier en stort hierop het beslag. Strijk het met een groot paletmes mooi egaal uit. Bak de biscuit af in 7 tot 10 minuten in een voorverwarmde oven van 230°C. De biscuit is gaar wanneer je er voorzichtig met een vinger op duwt en de biscuit veert terug. Hij blijft licht van kleur ! Haal de biscuit na het bakken van de bakplaat en laat hem afkoelen. Haal voorzichtig het bakpapier er af.

Maak ondertussen de vulling. Meng de mascarpone samen met de eidooiers, de poedersuiker, de amaretto en de cognac. Klop goed door tot een egale crème. Klop de eiwitten goed stijf en spatel deze onder de mascarpone. Neem een sprayfles of kleine plantenspuit en vul deze met de koffie en de drank. Schud licht met het flesje zodat de koffie en drank goed vermengd is.

Neem een springvorm van 23 cm en leg op de bodem bakpapier dat je op maat hebt uitgesneden. Snijd uit de biscuit 2 cirkels die een doorsnede hebben van 22 cm. Leg de eerste laag biscuit in de vorm. Plaats de vingerkoekjes aan de zijkant op de bodem. Als je dit goed hebt gedaan dan past de cirkel er juist mooi in. Neem nu de sprayfles en spray de koffie over de biscuit en de vingerkoekjes. Maak het niet te nat !

Neem een spuitzak met een rond spuitmondje. Vul de zak met de helft van de mascarpone en spuit nu op de biscuit cirkels van buiten naar binnen. Maak zo 2 lagen mascarpone. Strooi er wat cacaopoeder over heen. Neem nu een aantal vingerkoekjes en bespray ze met de koffie. Rangschik ze nu op de laag mascarpone. Maak weer opnieuw 2 lagen mascarpone. Leg hierop de 2de laag biscuit. Bespray deze licht met de koffie.

Meng de poedersuiker met de klop-fix en roer door. Voeg de slagroom toe en een flinke scheut mokka extract. Klop de slagroom nu mooi stijf. Doe de slagroom in een spuitzak en spuit op de biscuitlaag mooie dotjes slagroom. Bestrooi met cacaopoeder.

Laat het taartje minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten