Tiramisu ijs zonder ijsmachine

Ingredi├źnten:

400 ml gecondenseerde melk (uit de koelkast)
450 ml slagroom 40% vetgehalte (uit de koelkast)
vanille extract
2 el heet water
1 el oploskoffie
Lange vingers (koekjes)
2 el amaretto of indien je geen alcohol wilt gebruiken een beetje amandel extract
Eventueel wat geraspte chocolade

Werkwijze:

Meng de oploskoffie met het heet water en roer goed door totdat de koffie opgelost is. Zet de koffie aan de kant en klop de slagroom zonder toevoeging van suiker iets meer dan half stijf. Het moeten wel al mooie stevige pieken zijn. Voeg nu de gecondenseerde melk, de opgeloste koffie, het vanille extract, de amaretto of het amandel extract toe en klop het geheel verder stijf.

Verkruimel een aantal lange vingers. Spatel nu een aantal verkruimelde lange vingers onder de slagroom. Neem een goed afsluitbare plastic doos en giet hierin de slagroom. Sluit met de deksel en zet het minimaal 4 uur (beter is een hele nacht) in de diepvries.

Vlak voor het serveren strooi je er nog wat lange vingers over.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten