Sweet Valentine cupcakes

Ingrediënten:

100 gr gesmolten witte chocolade
150 gr Zachte boter
150 gr Suiker
1 Mespuntje zout
Vanille extract
2 Eieren op kamertemperatuur
190 gr Bloem
1/2 tl Bakpoeder
1/4 tl Natrium bicarbonaat
Eventueel wat melk op kamertemperatuur

Voor de topping:

250 ml slagroom
100 gr mascarpone
50 gr poedersuiker
Als je wilt kun je in de slagroom ook een scheutje alcohol naar smaak verwerken, dat geeft de slagroom een beetje meer boost.
Frambozengelei of coulis

Werkwijze Cupcakes:

Klop de eieren met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban. Voeg de boter toe en klop verder. Zeef de bloem boven de kom en klop kort verder. Voeg nu de gesmolten chocolade toe. Zet je cupcake tray klaar met de papiertjes en vul ze met een ijslepel. Bak de cupcakes in een voorverwarmde oven van 170 °C in ca 20 minuutjes gaar. Doe altijd de prikkertest. Laat de cupcakes na het bakken afkoelen.

Klop de slagroom samen met de mascarpone en het poedersuiker volledig stijf. Neem de cupcakes erbij en maak met een appelboor een gaatje in het midden. Vul dit gaatje met frambozengelei of een coulis. Spuit de slagroom in een mooie rozette er op en werk af met een paar snoepjes.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten