Suikerbrood

Ingrediënten:

500 gr bloem
20 gr vanille suiker
30 gr suiker
42 gr verse gist of 20 gr droge gist
75 gr echte boter
225 ml melk
1 ei
100 gr parelsuiker
10 à 15 gr gesmolten boter
1 eidooier met een scheutje melk los geklopt

Alle ingrediënten moeten op kamertemperatuur zijn !

Werkwijze:

Los de gist op in de melk. Doe de bloem, suiker, vanille suiker in de kom van de keukenmachine. Snijd de 75 gr boter in kleine blokjes en voeg deze toe aan de bloem. Voeg de melk en het ei toe. Kneed het deeg ca 10 minuten. Leg het deeg in een kom en dek af met een deksel of plastic folie. Laat het deeg nu rijzen tot het is verdubbeld (ca 45 minuten).

Smelt de 10 à 15 gr boter en voeg hier de parelsuiker aan toe. Roer goed door zodat de parelsuiker bedekt is met de boter.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap. Verdeel de parelsuiker over de lap deeg. Ga eventueel heel zacht met de deegroller over de parelsuiker zodat deze zich vastzet in het deeg. Sla de zijkanten van het deeg naar binnen, hou hierbij de grootte van je bakvorm aan. Nu rol je het deeg mooi stevig op. Plaats het deeg met de vouw naar beneden in je bakvorm. Laat het deeg nu rijzen totdat het verdubbeld is in volume. Voordat je brood de oven in gaat smeer je het heel voorzichtig in met de eidooier los geklopt in melk.

Bak het brood in een voorverwarmde oven van 200°C in ca 35 tot 40 minuten af.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten