Spinnentaart

Benodigdheden voor de biscuit:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maïzena
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Benodigdheden voor de banketbakkersroom:

1 liter melk
250 gr suiker
2 eidooiers
100 gr puddingpoeder

Benodigdheden voor het glazuur:

200 gr poedersuiker
25 ml water

Benodigdheden voor de afwerking:

gesmolten chocolade
houten prikkertje

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °C. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban. Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, maïzena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 35 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen. Het andere restje melk meng je met de eidooiers en het puddingpoeder tot een papje. Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw aan de kook. Als de pudding verdikt is schenk je deze in een schaal en dek je hem af met plastic folie. Laat hem zo in de koelkast afkoelen.

Opbouw taart:

Snijd de biscuit in 2 delen met een taartenzaag. Neem de pudding erbij en klop die nog eens goed door met een garde of mixer zodat hij luchtig is. Neem een spuitzak met een rond spuitmondje en doe de pudding in de zak. Begin vanuit het midden van de taart met opspuiten en werk naar de randen toe. Leg het deksel van de biscuit erop. Smelt de chocolade en doe deze in een klein spuitzakje. Knip er een klein puntje vanaf. Verwarm het water en voeg dit bij het poedersuiker. Roer goed door totdat de suiker volledig gesmolten is. Schenk het glazuur over de taart en maak en teken er onmiddellijk met de chocolade cirkels op. Neem het houten prikkertje en trek de lijntjes voor het web. Laat de taart nog even opstijven in de koelkast.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten