
Ingrediënten:
200 gr cassonade suiker
20 ml water
4 gr bakpoeder
4 gr kaneel of
4 gr speculaaskruiden
320 gr bloem
160 gr zachte boter (half echte boter, half plantaardige boter)
Meng de suiker met het water, bakpoeder, kaneel en speculaaskruiden. Voeg de zachte boter samen met de bloem toe en kneed tot een homogeen deeg. Verpak het deeg in plastic folie en laat het 24 uur rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180°C. Strooi een weinig bloem in de speculaasvorm. Neem een bolletje deeg en rol het uit in de lengte van de vorm. Druk het deeg nu in de vorm. Zorg dat je het deeg er dik op legt en aanduwt. Snijd het gelijk met de vorm door middel van een mes of een nylondraad te gebruiken. Draai de vorm om en klop de koekjes eruit. Leg ze op bakpapier op de bakplaat. Verwijder met een kwastje de overtollige bloem op de speculaas en bak ze af in ca 10 à 15 minuutjes. De baktijd is afhankelijk van de dikte en de grootte van de speculaas.
Smakelijk.