Snoephorentjes voor sinterklaas

Ingrediënten:

150 gr Zachte boter
150 gr Suiker
1 Mespuntje zout
Vanille extract
2 Eieren op kamertemperatuur
190 gr Bloem
1/2 tl Bakpoeder
1/4 tl Natrium bicarbonaat
8 speculaaskoekjes zeer fijn gemalen
Eventueel wat melk op kamertemperatuur

Voor de vulling en de topping:

1 doos ijshoorntjes
250 gr chocolade druppels Callebaut
Mini snoepjes
Mini chocolade sinterklaasjes
M&M'S
50 gr water
120 gr suiker
50 gr eiwit
180 gr boter
Vanille extract

Extra nodig:

2 lege eierdozen van 12 stuks
Cake popvorm
2 Spuitzakken
Spuitmondje M1 Wilton
Eventueel een paar tandenstokers

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 180°C. Neem de eierdozen en draai ze op hun kop. Steek met een schilmesje gaten in de doos. Hier kun je straks je hoorntjes in vast zetten.

Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe. Meng alle droge ingrediënten behalve de gemalen koekjes met elkaar en zeef ze boven de kom. Klop verder. Voeg de gemalen koekjes toe en klop kort verder. Als het beslag nog te stevig is schenk je er een klein scheutje melk bij. LET OP, het beslag mag niet lopend zijn ! Neem nu een spuitzak en vul deze met het beslag. Spuit het beslag in een rondje (zonder gaatje) en zet nu de deksel erop. Bak de cake pops af in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 15 minuten. Door de gaatjes in de deksel kun je de prikkertest doen.

Maak ondertussen de crème au beurre door de suiker met het water te verwarmen tot 121°C. Klop tijdens het warmen van het suikerwater het eiwit stijf op. Voeg het suikerwater toe in een dunne straal en klop de merengue nu terug koud. Je eiwit en boter moeten ongeveer dezelfde temperatuur hebben voordat je de boter gaat toevoegen. Voeg de boter toe en klop verder. Voeg als laatste vanille extract voor de smaak toe. Neem een spuitzak met spuitmondje van Wilton en vul de zak met de crème. Leg even aan de kant totdat je gaat versieren. Leg de crème niet in de koelkast anders wordt hij hard.

Smelt 125 gr chocolade au bain-marie en roer het geheel goed door totdat de chocolade volledig gesmolten is. Haal de kom van het vuur en voeg nu de andere 125 gr chocolade toe en roer door tot alles volledig gesmolten is. Schenk de chocolade over in een grote mok. Dip de ijshorentjes in de chocolade en schud voorzichtig de overtollige chocolade terug in de mok. Versier een randje van de chocolade met het versieringsmateriaal. Ik heb zillions gebruikt van Cake Angels (verkrijgbaar bij de Jumbo). Zet de hoorntjes vast in de eierdoos en laat de chocolade uitharden.

Als de chocolade is uitgehard dan vul je de hoorntjes driekwart met M&M'S. Neem de gesmolten chocolade erbij en dip nu telkens 1 cakebolletje een beetje in de chocolade. Schud het overtollige weer af en leg dit bolletje nu boven in de opening. Laat weer uitharden. Neem een 2de bolletje en hol deze aan 1 kant iets uit, dip in de chocolade en zet deze op scheef op het vorige bolletje. Zet eventueel even vast met een tandestoker en laat het weer uitharden. Verwijder de tandenstokers. Neem de crème erbij en versier elk horentje met een toef langs de zijkant. Steek er wat lekkere mini snoepjes in en een sinterklaasje.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten