Slagroomtaart met vers fruit

Ingrediënten:
5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maizena
8 gr Bakpoeder
Scheutje vanille extract of de zaadjes van een vanille stokje

Ingrediënten voor de vulling en topping:
500 ml melk
125 gr suiker
50 gr puddingpoeder (custard kookpudding poeder)
1 eidooier
1 liter slagroom
250 gr mascarpone
125 gr poedersuiker
1 zakje vanille suiker
1 bakje aardbeien
1 verse ananas
1 bakje frambozen
1 bakje bramen
1 bakje blauwe bessen

Extra nodig:
Springvorm 26 cm, spatels, plastic folie, schilmesje, keukenpapier, steelpan.

Werkwijze:
Schenk 400 ml melk in een steelpan. Voeg er de suiker aan toe en breng dit samen aan de kook. De resterende 100 ml melk meng je met het puddingpoeder en het eigeel. Roer tot een papje. Schenk er een scheutje kokende melk bij, roer door en schenk alles terug in de pan en breng terug aan de kook. Schenk de pudding in een schaal en dek de pudding (niet de schaal) af met plastic folie. Laat de pudding volledig afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eieren samen met de suiker en het vanille extract tot een luchtige ruban ( minimaal 10 opkloppen ). Menge de bloem, maizena en bakpoeder samen in een kom en zeef deze al 2 keer. Zeef ze een derde keer boven de kom met de ruban. Spatel dit nu voorzichtig onder de ruban. Schenk het beslag over in de ingevette en bebloemde bakvorm. Bak de biscuit in ca 35 minuten gaar. Doe altijd de prikkertest !! Na het bakken direct ontvormen en de biscuit volledig laten afkoelen.

Neem het fruit erbij. Snijd de korst van de ananas, haal de middelste kern eruit en snijd nu kleine stukjes. Laat deze in een zeef uitlekken. Snijd de aardbeien in stukjes maar houd er een stuk of 4 achter die je heel laat. Het andere fruit hoef je verder niets aan te doen.

Klop de slagroom samen met de suikers en de mascarpone stijf en zet dit even aan de kant. Neem de pudding en klop deze tot ze mooi glad en egaal is. Voeg hier nu 2 volle eetlepels slagroom aan toe. Roer dit met een spatel eronder. Zet aan de kant. Snijd de taart 3 keer door. Neem de ananas en dep deze even droog met wat keukenrol. Leg een laag pudding op de eerste laag en verdeel er stukjes ananas en aardbei over. Leg de 2de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag slagroom. Verdeel er ananas en aardbei over. Leg de 3de laag biscuit erop en bestrijk deze met een laag pudding en verdeel er de ananas en aardbei over. Leg het deksel erop en bestrijk nu de hele taart met slagroom. Strijk het geheel zo glad mogelijk af. Spuit met de resterende slagroom rozetten op de vlaai en versier de vlaai met het fruit. Zet de taart een uurtje in de koelkast om verder op te stijven.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten