Slagroom kloppen

Velen onder jullie ondervinden wel eens problemen met het kloppen van slagroom en ik krijg de laatste tijd steeds vaker de vraag gesteld hoe ik dat nu eigenlijk doe. Hier mijn tip voor een mooie en stevige slagroom die je prachtig kunt opspuiten en vooral niet inzakt nadien.

Als eerste heb je slagroom nodig van 40%vetgehalte. Ik neem de slagroom van het Delhaize merk. Ik weet dat je deze niet overal kunt krijgen en vooral de Nederlanders onder ons zullen deze niet vinden omdat het een Belgische winkel is. Kijk dus even in winkels of horeca groothandels zoals sligro of hij daar wel te krijgen is. Kun je hem echt niet vinden dan neem je het hoogst mogelijke percentage vetgehalte dat op de verpakking staat. Meestal is dit 35%. Aan de slagroom van 35% vetgehalte voeg je best per halve liter 125 gram mascarpone toe. Mascarpone is neutraal van smaak en vet de slagroom aan zodat je toch de nodige 40% vetgehalte verkrijgt. In de zomermaanden wanneer het warm is voeg ik zelfs mascarpone toe aan de slagroom van 40% vetgehalte.

Slagroom klop je best in een inox kom. Deze zet je samen met de garde van je keukenmachine of mixer een half uur op voorhand in de koelkast of liefst in de diepvries als je daar plaats hebt. Je pak slagroom zelf bewaar je onder in de koelkast net boven de groente lade, daar is het koudste punt in de koelkast.

Neem je kom en garde uit de koeling en schenk er meteen je slagroom en/of mascarpone in. Voeg suiker toe en begin te kloppen op een lage stand. Naarmate de slagroom dikker wordt verhoog je de snelheid. Je slagroom is mooi stijf wanneer hij mooi in de garde blijft plakken als je deze omhoog houdt. Natuurlijk wel eerst even je machine uitzetten ????

Is je slagroom stijf ? Verwerk hem dan onmiddellijk of zet hem in een afsluitbare kom terug in de koelkast. zorg dat er een deksel op zit want slagroom neemt zeer snel geur en smaak op van andere voedingsmiddelen.

Is je slagroom nog niet stijf, klop dan enkele seconden verder en stop weer om te kijken. Werk echt met seconden, want als er iets snel mis kan gaan op het laatst dan is het het omgaan van je slagroom doordat je net iets te lang hebt door geklopt.

Als je je aan deze tips houd dan zul je nooit meer problemen hebben met het kloppen van slagroom. Hoe vaker je dit doet, des te meer feeling je krijgt en dus ook meer plezier in het verwerken van slagroom.

Wil je smaak, alcohol, koffie of iets dergelijks in je slagroom ? Klop dan alles in een keer samen. Zorg dat alle ingredi├źnten goed koud zijn. Voeg ze allemaal samen met de suiker in de inox kom en begin op de laagste stand te kloppen. Je ziet dat alles zich langzaam mengt en samen voegt. Zodra dit gebeurt kun je de snelheid gaan opvoeren. Ook hier geldt weer, kloppen tot de slagroom stijf in de garde blijft zitten, anders klop je nog even door.

Slagroom die van je garde af druipt is dus nooit stijf en zal in de koelkast of op gebak weer terug vloeibaar worden !!!

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten