Sinaasappeltaart met Zùsto jaffa taart

Ingrediënten:

210 gr eieren (ca 4 stuks)
50 gr bloem
50 gr maizena
25 gr boter
vanille extract
100 gr Zûsto
Dit recept heb je 2 keer nodig voor 4 lagen biscuit

Voor de vulling:

200 gr pure chocolade
9 blaadjes gelatine
5 sinaasappels
1 1/2 citroen
100 gr Zûsto
700 gr slagroom (40% vetgehalte)
100 gr mascarpone
Cacao om te bestuiven
Chocolade krullen
Extra nodig, een springvorm of bakpan met losse bodem van 23 of 24 cm doorsnede

Werkwijze:

Smelt de chocolade au bain-marie. Week de gelatine blaadjes in koud water. Klop de eieren samen met de Zûsto en het vanille-extract tot een luchtige ruban ( minimaal 10 minuten mixen). Doe de bloem en de maizena met elkaar mengen en verwarm de boter op een zacht vuurtje tot hij gesmolten is. Zeef de bloem boven de ruban en spatel deze snel er onder. Neem een beetje beslag en meng dit met de gesmolten boter. Voeg dit nu toe aan de ruban en spatel onder. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Schenk het beslag uit op de bakplaat en trek het met een paletmes mooi egaal. Bak af in een voorverwarmde oven van 220°C in ca 7 à 8 minuten. Na het bakken leg je een theedoek op de biscuit en draai je het geheel om. Neem de bakplaat en het bakpapier voorzichtig weg en laat de biscuit volledig afkoelen. Denk eraan !!! Dit recept maak je 2 keer voor 4 lagen biscuit !!!

Snijd nu uit de biscuit telkens 2 ronde platen uit. Ik heb hiervoor een vorm genomen met losse bodem. Met behulp van de bodem heb ik de platen uit gesneden. Deze platen komen straks weer in de vorm te liggen. Bestrijk de biscuit platen met een dunne laag gesmolten chocolade en laat ze iets uitharden. Dit kan snel in de koelkast.

De vulling:

Pers de anderhalve citroen uit en zet apart. Pers de laatste 2 sinaasappels uit. Neem 75 ml citroensap en 250 ml sinaasappelsap en meng dit met elkaar. Neem 3 eetlepels van het sap en verwarm dit. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer door. Voeg de Zûsto toe aan het warme sap en roer goed door. Voeg nu de rest van het sap toe en zet het weg in de koelkast totdat het licht begint op te stijven. Wanneer je sap licht opgesteven is klop je de slagroom samen met de mascarpone bijna stijf. Voeg nu het sap met de gelatine toe en klop nog kort door met de machine of neem een garde en klop het even verder met de hand.

Afwerking:

Leg 1 biscuit laag op een taartschotel of in je springvorm. Bestrijk de bodem met 1/4 van de slagroom. Leg de volgende laag er op en herhaal de slagroom. Ga verder tot de laatste laag met slagroom. Zet de taart nu 2 tot 4 uur in de koelkast zodat ze mooi kan opstijven. Als de taart bijna opgesteven is maak je de partjes voor de decoratie. Neem 1 sinaasappels, schil ze en haal met een mesje de partjes eruit. Probeer zoveel mogelijk sap op te vangen. Laat de partjes uitlekken op wat keukenpapier. Neem je taart erbij. Maak een paletmes warm onder de hete kraan en droog het af. Ga nu voorzichtig langs de binnenkant van de vorm helemaal rond. Je taart is nu los van de vorm. Haal hem uit de vorm en zet de taart op een taartschotel. Versier de taart met de sinaasappel partjes. Rasp met een scherp mes over de achterkant van een blok chocolade en leg deze krullen op de taart tussen de partjes. Werk af met wat gezeefd cacaopoeder over de taart.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten