Sinaasappel cake

Ingrediënten:

4 eieren
300 gr suiker
170 ml zonnebloemolie
170 ml sinaasappelsap
330 gr zelfrijzend bakmeel

Extra:

Sap van 2 sinaasappels
50 gr suiker
1 cake vorm, boter om in te smeren en bloem om te bebloemen.

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 160°C. Ik gebruik boven en onderwarmte. Bij hetelucht ga je 10 à 15°C lager in temperatuur.

Klop de eieren met de suiker tot een luchtige ruban (minimaal 10 minuten kloppen). Pers 2 sinaasappels om ca 170 ml sap te bekomen. Voeg de olie toe aan de ruban en klop kort door. Voeg het sinaasappelsap toe en klop kort door. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop kort door. Schenk het beslag in de vorm. Bak de cake gaar in ca 50 minuten. Doe altijd de prikkertest om te zien of de cake gaar is. Laat de cake afkoelen op een rooster.

Pers 2 sinaasappels uit en kook het sap samen met de 50 gr suiker op tot het mooi ingedikt is tot een siroopje. Neem een kwast en bestrijk de gehele cake met de siroop. Dit zorgt voor extra smaak, geeft een mooie glans en voorkomt uitdrogen van de cake.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten