Rolbiscuit met aardbeien

Ingrediënten:

210 gr eieren (ca 4 à 5 eieren)
100 gr suiker
50 gr gezeefde bloem
50 gr gezeefde maizena
25 gr boter
2 à 3 eetlepels aardbeiengelei (jam)
1 bakje aardbeien 500 gram
400 ml slagroom 40% vetgehalte
250 gr mascarpone
80 gr poedersuiker
100 gr chocolade naar keuze (ik gebruikte melkchocolade)

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 230°C. Klop de eieren samen met de suiker tot een zeer luchtige ruban (minimaal 10 minuten kloppen). Meng de bloem samen met de maizena en zeef deze boven de kom. Spatel / vouw dit voorzichtig onder het mengsel. Smelt de boter en neem een lepel beslag en meng dit met de boter. Wanneer dit goed gemengd is schenk je dit terug onder het beslag en vouw je het geheel er mooi onder. Neem een bakplaat en bekleed deze met bakpapier. Stort hierop het beslag en strijk met een paletmes het geheel glad. Zet de plaat in de oven en bak in ca 7 tot 10 minuten gaar. Als je licht met je vinger op de biscuit duwt en hij veert terug, dan is de biscuit gaar. Neem ondertussen een stuk bakpapier dat iets langer is dan je bakplaat. Neem de plaat uit de oven en leg het bakpapier op de biscuit. Leg hierop een andere bakplaat en draai het geheel om. Neem beide bakplaten weg. Het los vel bakpapier zit nu van onder. Je bovenste laag bakpapier waar je het beslag op uit stortte neem je nu voorzichtig weg. Rol nu de biscuit op met het bakpapier erbij. Je krijgt dus een grote rol en ziet enkel nog het bakpapier. Laat de biscuit zo afkoelen. Als je hem straks terug rolt en het bakpapier verwijderd zul je zien dat je hem na het vullen weer perfect kunt oprollen.

Maak je aardbeien schoon en dep ze goed droog. Neem een aantal mooie aardbeien en leg deze aan de kant. De rest snijd je in stukjes. Smelt de chocolade au bain-marie.

Neem de slagroom, mascarpone en poedersuiker en schenk deze in de kom. Klop het geheel goed stijf op en zet even aan de kant.

Neem je biscuit en rol hem uit. Verwijder het bakpapier en smeer de biscuit in met de aardbeiengelei. Leg hierop een flnke laag slagroom (2/3) en verdeel gelijkmatig. Houd 1/3 slagroom achter voor de afwerking. Leg op de laag slagroom de stukjes aardbei. Rol de biscuit nu terug op. Zorg dat de biscuit met de naad naar beneden ligt. Neem de resterende slagroom erbij en verdeel deze over de buitenkant van de biscuit. Dip een paar aardbeien in de chocolade en laat ze uitharden. Als je nog chocolade over hebt dan kun je deze in een dunne straal uitschenken over de biscuit zodat je mooie streepjes krijgt. Leg de aardbeien na uitharding op de biscuit. Zet de biscuit nog even in een afgesloten taartdoos in de koelkast om op te stijven.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten