
Voor ongeveer 5 pizza's van 25 cm doorsnede
Benodigheden:
800 Gram bloem
500 ml Lauw/warm water
50 ml Olijfolie
50 Gram verse gist of 22 gram droge gist
20 Gram zout
Werkwijze:
Los de gist op in het water. Doe de bloem, olijfolie en het zout in de Kitchenaid en laat dit al eens rustig draaien zodat alles gemengd is. Voeg dan beetje voor beetje het water toe en laat de Kitchenaid zijn werk doen totdat de randen van de kom schoon zijn en je een mooie bal deeg hebt.
Laat het deeg 1 uur rijzen en verdeel het daarna in 5 porties. Leg de porties in ingevette bakblikken en laat nog eens een uur rijzen.
Vul de pizza met de door jou gekozen ingrediënten en kruid met peper en zout en droge Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, enz...).
Bakken op 250 graden ongeveer 15 minuten
Pizza Margarita: is belegd met passata, mozzarella, uien en verschillende soorten geraspte kaas waaronder parmezaan.
Pizza Hawaï: is belegd met passata, uien, gekookte ham, ananas en verschillende soorten geraspte kaas waaronder parmezaan.
Smakelijk.