Pizza

Voor ongeveer 5 pizza's van 25 cm doorsnede

Benodigheden:

800 Gram bloem
500 ml Lauw/warm water
50 ml Olijfolie
50 Gram verse gist of 22 gram droge gist
20 Gram zout

Werkwijze:

Los de gist op in het water. Doe de bloem, olijfolie en het zout in de Kitchenaid en laat dit al eens rustig draaien zodat alles gemengd is. Voeg dan beetje voor beetje het water toe en laat de Kitchenaid zijn werk doen totdat de randen van de kom schoon zijn en je een mooie bal deeg hebt.
Laat het deeg 1 uur rijzen en verdeel het daarna in 5 porties. Leg de porties in ingevette bakblikken en laat nog eens een uur rijzen.
Vul de pizza met de door jou gekozen ingrediënten en kruid met peper en zout en droge Italiaanse kruiden (oregano, basilicum, tijm, rozemarijn, enz...).

Bakken op 250 graden ongeveer 15 minuten

Pizza Margarita: is belegd met passata, mozzarella, uien en verschillende soorten geraspte kaas waaronder parmezaan.

Pizza Hawaï: is belegd met passata, uien, gekookte ham, ananas en verschillende soorten geraspte kaas waaronder parmezaan.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten