Peren cupcakes

Ingrediënten voor het cakeje:

150 gr Zachte boter
150 gr Suiker
1 Mespuntje zout
Vanille extract
2 Eieren op kamertemperatuur
190 gr Bloem
1/2 tl Bakpoeder
1/4 tl Natrium bicarbonaat
40 ml ongeklopte slagroom

Ingrediënten voor de peren:

2 peren
1 klontje boter
snuif kaneel
1 el bruine suiker of honing naar smaak

Ingrediënten voor de gedroogde perenschijfjes:

200 ml water
235 gr suiker
1 peer in hele dunne schijfjes gesneden.

Ingrediënten voor de topping:

400 ml slagroom (40% vetgehalte)
125 gr mascarpone
50 gr poedersuiker
Snuif kaneel
Eventueel 50 ml perensap als je dit hebt, het hoeft niet persé !

Werkwijze:

Zet het water met de suiker op en breng dit aan de kook. Laat het even verder inkoken en was de peer. Snijd de peer in heel dunne schijfjes en voeg deze toe een het suikerwater. Laat de peertjes een minuutje of 5 koken in het suikerwater. Zet een bakplaat klaar met bakpapier. Haal de schijfjes peer uit het suikerwater en leg ze mooi los van elkaar op de bakplaat. Zet deze in een voorverwarmde oven van 120°C en laat de peertjes drogen. Dit duurt ca 1.5 uur. Draai de schijfjes nog even om en laat de andere kant ook nog een half uurtje na drogen.

Neem een pan en doe hierin een klontje echte boter. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer in partjes en blokjes en doe ze in de pan. Bak de peertjes een aantal minuutjes en voeg dan een snuif kaneel en de eetlepel bruine suiker of honing toe. Laat nog even sudderen en daarna afkoelen.

Als de perenschijfjes klaar zijn verhoog je de temperatuur naar 175°C en ga je verder met het maken van het cupcake beslag.

Klop de suiker met de boter en het vanille extract tot een romige crème en voeg dan een voor een de eitjes toe. Meng alle droge ingrediënten met elkaar en zeef ze boven de kom. Klop verder. Voeg als laatste 40 ml slagroom toe en klop kort verder. Neem de blokjes peer er bij en voeg deze toe. Spatel de peertjes onder het beslag. Neem een ijslepel en vul de cupcake papiertjes met een lepel beslag. Bakken op 175°C ca 20 à 25 minuutjes. Doe altijd de prikkertest ! Laat de cupcakes na het bakken volledig afkoelen op een taartrooster.

Klop 400 ml slagroom samen met 125 gr mascarpone, een snuif kaneel en 50 gr poedersuiker tot een stijve massa. Ik had nog wat perensap over van de dag er voor en heb hiervan ook nog 50 ml bij de slagroom gedaan. Dit hoef je niet te doen als je dit niet in huis hebt. Neem een spuitzak met spuitmondje M1 van Wilton en vul de zak. Spuit een mooie dot slagroom op de cupcake en steek er een gedroogd schijfje peer in.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten