Pasteis de nata

Ingrediënten:

2 rollen bladerdeeg (rond) Heb je enkel de vierkante versie dan heb je waarschijnlijk meer nodig.
200 ml ongeklopte slagroom
150 gr suiker
25 gr vanille puddingpoeder (imperial of custard kookpudding)
1 eidooier
1 kaneel stokje of een snuf kaneel
Sap van een halve citroen

Voor de afwerking:

Poedersuiker en kaneel

Extra nodig:

1 cupcake vorm
gesmolten boter om in te vetten
Steelpan en garde

Werkwijze:

Begin met het maken van de pudding. Breng 150 ml room samen met 150 gr suiker, het citroensap en de kaneel aan de kook. Het resterende restje room meng je met de eidooier en het puddingpoeder. Wanneer de room kookt schenk je een scheut bij je restje, kort door roeren en terug in de pan schenken. Breng het geheel nu onder voortdurend roeren terug aan de kook. Wanneer de pudding is ingedikt schenk je hem over in een schaaltje en dek je de pudding (niet de schaal) af met plastic folie. Zet het even aan de kant en ga verder met de volgende stappen.

Verwarm de oven op 250°C. Neem de cupcake vorm erbij en vet deze in met boter. Je hoeft hem niet te bebloemen ! Zet de vorm aan de kant. Leg de 2 cirkels bladerdeeg op elkaar en rol er zacht met een deegrol over zodat ze aan elkaar plakken. Rol het bladerdeeg nu op tot een worst. Snijd er stukken van af ter grootte van 3 cm. Leg ze op de gesneden kant zodat de ringen van het bladerdeeg naar boven liggen. Duw deze met je handpalm even plat en rol ze kort uit tot een kleine cirkel. De dikte moet ongeveer 3 à 4 mm zijn. Leg de cirkel in de cupcake vorm en duw deze licht aan met je vingers. Zorg dat het deeg mooi tot aan de rand zit. Roer met een garde de pudding kort door zodat deze mooi crèmig wordt. Neem een volle koffielepel van de pudding en leg deze in de cirkel. Vul zo alle vormpjes. Zet de vorm in de oven en bak ze in ca 15 minuten goudbruin en gaar af. Haal de pastéis uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.

Meng poedersuiker met kaneel en strooi dit over de afgekoelde pastéis de nata.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten