Paastaartje – konijntje met bloedsinaasappel en mandarijn

Ingrediënten voor de konijntjes:

240 gr echte koude boter
120 gr poedersuiker
een snuf zout
Vanille extract
1 koud ei
380 gr bloem
120 gr amandel poeder
3 keer konijn sjabloon

Voor de schuimpjes:

50 gr eiwit
50 gr suiker
50 gr poedersuiker
snufje zout
rode kleurstof

Voor de vulling:

4 bloedsinaasappelen
2 mandarijnen of een klein blikje mandarijntjes
250 gr mascarpone
400 ml slagroom 35% of liefst 40% vetgehalte
80 gr poedersuiker

Voor de versiering:

paasversiering naar keuze

Extra:
Spuitzakken, spuitmondjes, sjabloon, bakpapier, een fondant mesje

Werkwijze:

Pers de bloedsinaasappelen uit. Als het goed is kom je rond 250 ml uit. Schenk het sap in een steelpan en voeg 2 koffielepeltjes suiker toe. Laat het sap koken tot het ingedikt is tot 100 ml. Laat het sap afkoelen.

Weeg voor de schuimpjes het eiwit af van 2 eiwitten. Als dit bv 55 gr is dan neem je van de suiker en poedersuiker ook 55 gr. Het gewicht kan dus per ei verschillen. Klop het eiwit met een snufje zout los. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop tot je eiwit mooi stijf en glanzend is.
Neem een spuitzak en smeer met een sate prikker groene kleurstof tegen de binnenkant van de zak. Vul de spuitzak met het eiwitschuim en maak al eens enkele dotjes totdat het groen mooi mee door komt. Leg bakpapier op de bakplaat en spuit dotjes naar believen. Bak de schuimpjes in 1.5 uur gaar in een voorverwarmde oven van 80°C hetelucht. Laat de schuimpjes daarna nog even afkoelen in de oven met de deur op een kiertje zodat het vocht weg kan.

Meng voor het deeg alle ingrediënten met elkaar in de Maxima. Zorg ervoor dat de boter en het ei koud is. Meng nu alles onder elkaar totdat het deeg zich zet. Neem het deeg uit de kom en kneed het snel tot een bal. Leg deze in plastic folie een uurtje in de koelkast om te rusten. Na het rusten rol je het deeg uit tot een lap van 5 mm dikte op bakpapier, zo kun je het eenvoudig op de bakplaat leggen. Neem je hart sjabloon erbij en leg dit op het deeg. Met behulp van een fondant mesje snijd je nu het hart mooi uit. Dit doe je 3 keer. Ik heb mijn harten nog een half uur in de diepvries gestoken. Als je ze dan gaat afbakken dan loopt het deeg niet uit en houd het dus zijn mooie vorm. Bak de harten af in 14 à 15 minuten in een voorverwarmde oven van 170°C hetelucht. Laat ze na het bakken volledig afkoelen zodat ze uitharden.

De topping:

Neem de 100 ml bloedsinaasappelsap en schenk deze in je mengkom. Voeg er de mascarpone aan toe en het poedersuiker. Klop dit kort door totdat het gemengd is. Voeg nu de slagroom toe en klop het geheel volledig stijf. Vul een spuitzak met een rond spuitmondje met de slagroom en zet deze nog even koud weg in de koelkast.

Neem de mandarijnen, schil ze en snijd ze in partjes.

Neem nu je konijntjes erbij. Leg het eerste konijn op een taartkarton, neem je spuitzak erbij en spuit dikke dotten mooi naast elkaar. Probeer om niet buiten de randen van het konijn te gaan. Bij mijn konijn kon ik 2 rijen dotten slagroom naast elkaar zetten. Tussen de 2 rijen dotten leg je nu de mandarijn partjes. Enkel in het midden zodat je er aan de buitenrand niets van ziet. Plaats nu het 2de konijn hier bovenop en duw zacht aan. Kijk of je konijn overal even recht staat. Spuit nu weer 2 rijen slagroom dotjes en leg er weer mandarijn partjes tussen. Plaats het derde konijn er op en duw weer zacht aan. Kijk of alles mooi recht staat. Werk af met slagroom dotjes en nu ga je decoreren met je mooie paasversiering en schuimpjes.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten