Paastaart

Ingrediënten voor de biscuit:

5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maizena
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.

Voor de crème au beurre:

200 gr water
480 gr suiker
200 gr eiwit
720 gr boter
Vanille extract

Voor de bloemetjes:

Kleurstof
spuitzakken
Russian nozzles

Werkwijze biscuit:

Warm de oven voor op 180°C. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50°C. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban (de hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn, dit duurt ca 10 à 15 minuten). Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa (ook weer ca 10 à 15 minuten kloppen) hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, maizena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 35 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

Werkwijze crème au beurre:

Verwarm de suiker met het water tot 121°C. Klop het eiwit stijf op. Voeg het suikerwater toe en klop de merengue nu terug koud. Meet met een thermometer de eiwitten en de boter. Als de temperatuur ongeveer gelijk is (maximaal 3 °C verschil) dan mag je de boter toevoegen en verder kloppen tot je een mooie luchtige crème hebt. Voeg als laatste het vanille extract toe.

Opbouw taart:

Snijd de taart met de taartenzaag in 3 lagen. Besmeer de laag met de crème. Leg de 2de laag er op en smeer hier ook een mooie laag crème op. Leg nu het deksel erop. Smeer de biscuit aan de zijkanten af met een dunne laag crème. Smeer ook een dunne laag over de bovenkant en trek als met een spatel of krabber mooi gelijk. Zet de taart even in de koelkast zodat de crème kan opstijven. Verdeel ondertussen de rest van je crème over een aantal kommetjes en kleur de crème. 1 kommetje moet een groene kleur krijgen, de rest is naar keuze. Na het opstijven bestrijk je de taart met een 2de laag zodat de taart mooi afgewerkt uitziet. Strijk mooi glad en start met de decoratie en de bloemetjes.

Je kunt aan de taart nog een extra laag toevoegen. Deze kun je dan vullen met fruit of gelei. Dat maakt het dan weer net iets anders en frisser.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten