Oreo rolbiscuit met aardbeien

Ingrediënten voor de biscuit:

4 eieren
120 g suiker
60 g patisserie bloem
40 g maizena
20 g cacaopoeder
40 g gesmolten boter
scheutje mokka extract

Ingrediënten voor de vulling:

14 oreo koekjes zeer fijn gemalen
600 ml slagroom 40% vetgehalte
150 gr mascarpone
140 gr poedersuiker
Vanille extract
Een paar aardbeien in stukjes gesneden

Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 220°C. Leg de eieren 10 minuten in zijn geheel in een kom met heet water. Breek de eieren in de kom en voeg de suiker toe. Laat de machine nu minimaal 10 tot 15 minuten op de hoogste stand kloppen zodat je eiermengsel heel mooi luchtig en volumineus is.

Meng de bloem met de maizena en het cacao poeder en roer er eens door zodat het verdeeld is. Zeef het bloem mengsel boven de kom en spatel het door het beslag. Dit mag niet langer dan 2 minuten duren. Neem een beetje van het beslag en doe dit bij de gesmolten boter. Roer door en schenk terug bij het beslag en spatel nog kort door.

TIP: Giet het beslag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Strijk het beslag uit in een dunne laag. Bak de biscuit in ca 8 minuten gaar. Je ziet of je biscuit gaar is wanneer je met je vinger een deukje maakt in de biscuit. Veert de biscuit terug dan is hij gaar, blijft het een deukje dan moet hij nog even verder garen. Denk eraan, elke oven is anders dus probeer zeker de tip!

Haal de biscuit uit de oven, dek af met een vochtige theedoek en leg er een bakplaat op. Draai het geheel nu om en haal de hete bakplaat er af. Haal voorzichtig het bakpapier eraf en rol nu de biscuit samen met de theedoek op. Laat het geheel zo afkoelen op een taartrooster. Na afkoeling zul je zien dat je de biscuit mooi kunt uitrollen, vullen en terug mooi kunt oprollen.

Neem een ijskoude inox kom en doe hierin de slagroom, mascarpone, bloemsuiker en vanille extract. Klop het geheel meer dan half stijf. Voeg nu de zeer fijn gemalen koekjes toe en roer het geheel met een handgarde goed door.

Vul de biscuit met de slagroom en leg er de fijn gesneden stukjes aardbeien op. Rol de biscuit op en smeer hem af met de rest van de slagroom en werk af met een paar koekjes en aardbeien.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten