Nostalgische aardbeienvlaai

Ingrediënten:

150 gr eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr boter
150 gr suiker
1 bakje aardbeien
500 ml melk
1 eidooier
50 gr puddingpoeder
125 gr suiker
1 zakje taartina
Een paar extra aardbeien om te pureren
200 ml slagroom
40 gr poedersuiker

Werkwijze:

Mix de boter samen met de suiker tot een mooie witte massa. Voeg 1 voor 1 de eieren toe tijdens het kloppen. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en klop nu kort verder tot een homogeen beslag. Vet een ouderwetse vlaaivorm in met boter en bebloem deze. Schenk het beslag in de vorm en verdeel het met een paletmes over de gehele bodem. Bak de bodem in een voorverwarmde oven (onder/bovenwarmte) van 180°C af in ca 30 minuutjes.

Maak tijdens het bakken de banketbakkersroom. Schenk 400 ml melk in een pan en voeg er 125 gr suiker aan toe. Breng dit aan de kook. Ondertussen meng je de resterende melk, de eidooier en het puddingpoeder met elkaar. Wanneer de melk kookt voeg je het restje melk eraan toe en blijf je roeren terwijl je het geheel weer aan de kook brengt. Wanneer het mooi ingedikt is en je pudding blubt dan schenk je deze over in een schaal (ik nam een bakplaat, dat koelt sneller af) en dek je de pudding (niet de schaal) af met plastic folie. Laat de pudding volledig afkoelen.

Snijd de aardbeien in de helft of in stukjes en zet ze even aan de kant. Klop de pudding nog eens goed door met een mixer zodat ze mooi fluweelzacht wordt. Verdeel de pudding over de afgekoelde bodem. Leg hierop de aardbeien. Volg de aanwijzingen op het pakje taartina. Ik pureer nog enkele aardbeien en voeg deze toe aan de taartina. Zo krijg je een mooie rode afdekgelei. Verdeel deze over de aardbeien. Laat afkoelen. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf en spuit mooie rozetten op de vlaai.

Je kunt ook een kleinere ronde cirkel van papier in het midden op de vlaai leggen en de randen dan bestrooien met poedersuiker.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten