
Benodigdheden:
5 eieren
150 gr suiker
100 gr bloem
100 gr maizena
1 koffielepel bakpoeder
Een scheutje vanille extract of voeg de zaadjes van een vanillestokje toe bij de eieren en de suiker.
Voor de vulling:
Aardbeiengelei
1 bakje aardbeien
1/2 liter slagroom
100 gr mascarpone
90 gr poedersuiker
Houd wat aardbeien apart en dip deze in gesmolten chocolade om er een aantal boven op de taart te leggen.
Werkwijze:
Warm de oven voor op 180 °C. Splits de eieren en klop de eidooiers samen met 2 eetlepels suiker au bain-marie tot een temperatuur van 50 °C. Neem de eidooiers van het vuur en klop ze tot een stevige ruban (de hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn, dit duurt ca 10 à 15 minuten). Neem een vetvrije kom en klop hier in de eiwitten stijf met de suiker die je gedeeltelijk steeds toevoegt. Wanneer je een mooie stijve, glanzende massa (ook weer ca 10 à 15 minuten kloppen) hebt verdeel je 1/3 hiervan met de ruban. Neem een spatel en schep het eiwit er voorzichtig onder. Leg de rest van het eiwit er boven op. Neem de bloem, maizena en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze driekwart met het beslag. Bak af in ca 35 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.
Het beslag is voldoende voor een springvorm of bakring van 26 cm. Gebruik je een heteluchtoven? Bak dan op 170°C.
Klop de slagroom samen met de mascarpone en het poedersuiker stijf. Na het afkoelen snijd je de taart 2 keer door zodat je 3 lagen krijgt. Neem de eerste laag en smeer hier een laag aardbeiengelei op. Zorg ervoor dat je minimaal 1.5 cm van de rand afblijft. Leg een mooie laag verse aardbeien in stukjes gesneden op de gelei. Verdeel hier een mooie dikke laag slagroom over. Leg de volgende laag biscuit er op en herhaal de aardbeiengelei, de aardbeien en de slagroom. Leg de bovenste laag op de taart. Neem nu de resterende slagroom en smeer deze uit over de zijkanten en de bovenkant van de taart. Neem een deegkrabber en strijk nu eerst de zijkanten mooi en strak af. Het is de bedoeling dat er zo weinig mogelijk slagroom blijft zitten op de taart. Strijk daarna ook de bovenkant af. Neem de aardbeien die je in de chocolade hebt gedipt en leg deze op de taart.
Serveer de taart met een lekker kopje koffie.
Smakelijk.