Mont blanc met een twist

Ingrediënten voor de Merenque:

100 gr eiwit
100 gr suiker
100 gr poedersuiker

Ingrediënten voor de biscuit:

5 eieren
150 gr donkere basterdsuiker
100 gr Bloem
50 gr maizena
50 gr cacao poeder
8 gr bakpoeder
8 gr oploskoffie
10 ml kokend water

Ingrediënten voor de vulling:

600 ml slagroom
200 gr mascarpone
90 gr poedersuiker
25 gr oploskoffie

Een hart bakvorm of springvorm van 26 cm

Werkwijze:

Doe de eiwitten in de kom en begin met kloppen. Voeg telkens een beetje suiker toe zodat je eiwit mooie stijve pieken krijgt. Voeg dan lepel voor lepel de poedersuiker toe. Als alles goed gemengd is neem je een spuitzak met een rond spuitmondje. Doe het eiwit hierin. Neem bakpapier en neem met een potlood de vorm van je bakvorm over. Draai het papier om en spuit nu het eiwit mooi binnen de lijnen. Trek het eventueel met een spatel glad. Als je nog eiwit over hebt dan kun je nog een paar dotjes op het papier spuiten en deze mee bakken. Bak het eiwit op 80°C ca 1.5 tot 2 uur. Laat de merengue in de oven afkoelen met de deur op een kiertje.

De biscuit:

Warm de oven voor op 170 °C. Los de koffie op in 10 ml heet water. Klop de eieren samen met de suiker tot een stevige ruban (de hoeveelheid moet verdriedubbeld zijn, dit duurt ca 10 à 15 minuten). Voeg de koffie toe en klop nog even verder. Neem de bloem, maizena, cacaopoeder en bakpoeder en zeef dit uit boven de kom. Spatel de bloem er voorzichtig onder tot je een mooie luchtige massa hebt. Neem de bakvorm en vul deze met het beslag. Bak af in ca 35 minuten. Doe altijd de prikkertest om te kijken of je biscuit gaar is. Laat de biscuit volledig afkoelen.

De vulling:

Verwarm een klein beetje room en los hierin de koffie op. Laat het een beetje afkoelen. Doe de slagroom en de mascarpone in de kom en voeg de poedersuiker toe. Voeg nu ook een beetje van de oploskoffie toe. Begin rustig met kloppen. Proef eens van de room en voeg nog koffie toe als je graag een sterke smaak hebt. Is je room op smaak ? Klop hem dan volledig stijf. Neem een spuitzak met Wilton M1 spuitmondje en vul de zak met slagroom.

Snijd nu de taart in 4 lagen. Op de bodem spuit je slagroom rozetten. Leg de 2de laag biscuit er op. Leg hier op de merengue en dan weer een laag biscuit. Spuit hier weer slagroom rozetten op en leg dan de laatste laag biscuit erop. Werk de bovenkant af met slagroom rozetten en versier met een koffieboon. Zet de taart nog even in de koelkast om op te stijven.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten