Mediteraanse salade met kip

Ingrediënten voor 4 personen:

4 halve kipfilets
2 zoete appels in fijn gesneden schijfjes en gewenteld in citroensap
1 grote ui in ringen
2 handjes kerstomaatjes gehalveerd
Brood in blokjes gesneden
olie
Klontje boter
Mengeling van sla
1 kl azijn
3 kl olie
1 flinke eetlepel crème fraîche
2 eetlepels mayonaise
1 Kneepje vloeibare honing
Tijm, basilicum, oregano, bieslook, knoflookpoeder of verse knoflook, zeezout uit de molen, peper uit de molen

Werkwijze:

Kruid de kip met peper, zout, tijm en oregano. Bak deze aan in een pan met een klontje boter ( of op de BBQ ) en laat de kip op een rustig vuurtje garen. Neem een andere pan en bak hierin het brood dat je in blokjes hebt gesneden op een klein vuur. Houd dit in de gaten en schud af en toe eens om zodat het niet aanbrandt. Neem een kommetje en schenk hierin de olie en azijn. Voeg er peper, zout, knoflook, oregano, tijm en basilicum aan toe. Roer door en voeg de crème fraîche, mayonaise en honing toe. Roer door en zet even aan de kant.

Was ondertussen de sla, zwier droog en verdeel deze over de borden. Verdeel hier al een beetje dressing over. Verdeel de schijfjes appel erover. Leg ook de tomaatjes en uien op de sla. Wanneer je croutons gebakken zijn verdeel je ook deze al over het bord. Neem de kip uit de pan en snijd deze in mooie schijfjes. Leg ze in het midden van het bord en werk af met nog wat saus, croutons en tomaatjes.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten