Macarons

Ingrediënten voor de Macarons:

210 gr poedersuiker
95 gr amandelpoeder
50 gr suiker
3 eiwitten
Snufje zout

Ingrediënten voor de ganache:

75 gr pure chocolade
75 gr slagroom 40% vetgehalte
1 kl honing
Snufje zout

Ingrediënten voor de vanille crème:

60 gr boter
60 gr poedersuiker
Vanille extract

Werkwijze Macarons:

Doe het amandelpoeder en de poedersuiker in een kom en roer er eens met een vork of lepel door. Doe dit nu in de Kitchenaid chopper en maal het geheel zo fijn mogelijk. Doe het terug in de kom en zet het even aan de kant.

Splits de eieren en doe het eiwit in de kom van de keukenmachine. Voeg een snuif zout toe. Zet de machine aan en voeg hieraan beetje voor beetje de suiker (niet de poedersuiker !!!) toe. Klop het geheel volledig stijf zodat je mooie glanzende pieken krijgt.

Neem nu de kom met amandelpoeder en voeg een gedeelte van het eiwit toe. Vouw dit al eens voorzichtig onder het poeder. Neem de gewenste kleur kleurstof en doe hiervan een klein beetje bij het mengsel. Voeg nu de rest van het eiwit toe en vouw verder. Je zult zien dat je beslag lopender gaat worden. Wanneer je met het beslag op de spatel een acht kunt vormen zonder dat het beslag breekt dan kun je stoppen met vouwen.

Neem een spuitzak en vul deze met het beslag. Knip een mooi recht puntje van de zak. Neem het bakblik bekleed met bakpapier en spuit nu gelijkwaardige dotjes beslag op de plaat. Laat ruimte tussen de macarons want ze lopen nog iets uit.

Nu komt het belangrijkste !! De droogtijd.

Laat je macarons drogen. Ze zijn droog wanneer je er met je vinger aan kunt komen en ze niet aan je vinger plakken. Het beste is zelfs dat je er met een vinger licht over heen kunt wrijven zonder dat de macarons kapot gaat of er iets van het beslag aan je vinger blijft hangen. LET OP !!! Neem hier echt de tijd voor, dit kan 1.5 tot 2 uur duren !!! Houd je je niet aan deze werkwijze en zet je ze eerder in de oven om af te bakken dan zul je niet het gewenste voetje krijgen en mislukken je macarons !!! Het is dus beter om geduldig te zijn om zodoende het beste en mooiste resultaat te krijgen. Terwijl je macarons drogen kun je al beginnen met de vullingen te maken.

Je bakt de macarons af in een voorverwarmde oven van 140°C in ca 15 à 16 minuten. Na het bakken het bakpapier met de macarons onmiddellijk van de bakplaat op het aanrecht schuiven. Laat ze niet op de bakplaat afkoelen wan dan garen je macarons door en dan worden ze keihard. Een goed macarons is chewy aan de binnenkant en knapperig aan de buitenkant. Laat de macarons afkoelen.

Werkwijze ganache:

Hak de chocolade in fijne stukjes. Breng de room aan de kook en schenk deze over de chocolade stukjes. Roer het geheel goed door. Voeg een snuf zout en de honing er aan toe en roer weer door. Neem een spuitzakje en schenk hierin de ganache. Laat deze afkoelen totdat je macarons klaar zijn.

Knip een recht stukje van de spuitzak, neem 1 macarons, spuit een dot ganache er op en neem dan een andere passende macaron. Zet deze op de ganache, duw lichtjes aan en klaar is je macaron.

Werkwijze botercrème:

Doe de boter in een kom en neem de handmixer er bij. Klop de boter al eens door. Voeg het poedersuiker en het vanille extract toe. Klop de boter nu zo ver door dat ze mooi wit gekleurd is. Neem een spuitzakje en doe de crème hierin. Knip een recht puntje van de zak en spuit een dot op 1 macaron. Zet een andere passende macaron er op en duw lichtjes aan. Je macaron is klaar !

Er zijn heel veel verschillende recepten te vinden voor diverse vullingen voor je macarons. Van ganache, botercrème, roomkaas en mascarpone vullingen. Je kunt smaak toevoegen door middel van extracten of door er je eigen draai aan te geven bv met een drupje alcohol, koffie, sap van framboos en ander fruit.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten