Limoncello cake

Ingrediënten:

220 gr eieren
220 gr echte boter op kamertemperatuur
210 gr suiker
10 gr vanillesuiker
220 gr zelfrijzend bakmeel
50 ml Limoncello
Rasp van 1 biologische citroen

Voor het glazuur:

175 gr poedersuiker
scheutje limoncello

Werkwijze:

Klop de boter samen met de suikers tot een mooie crèmige massa. Voeg de limoncello toe en klop kort door. Voeg nu een voor een de eieren toe en zorg dat elk ei goed opgenomen is door het beslag voordat je het volgende ei toevoegt. Als laatste voeg je het zelfrijzend bakmeel toe. Klop nu heel kort door tot de bloem opgenomen is in het beslag. Niet te lang door kloppen want dan krijg je geen luchtige cake. Als laatste voeg je de citroenrasp toe en meng je deze met een spatel onder het beslag. Bak de cake af in een voorverwarmde oven van 160°C in ca 60 minuten. Doe altijd de prikkertest !! Ontvorm de cake meteen na het bakken en laat ze afkoelen op een rooster.

Wanneer de cake afgekoeld is doe je de poedersuiker in een kommetje. Voeg een heel klein scheutje limoncello toe en roer goed door. Je glazuur moet een goede dikte hebben en mag niet lopend zijn. Je moet dit dus echt op het oog doen en eventueel nog limoncello toevoegen wanneer het glazuur nog te dik is. Verdeel met een lepel het glazuur over de cake.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten