Koud bakken Speculaas met chocoladeganache en rood fruit

Ingrediënten:

300 gr speculoos heel fijn gemalen
200 gr gesmolten boter
300 gr chocolade naar keuze
300 ml slagroom niet geklopt
Doosje aardbeien
Een paar frambozen
Een beetje poedersuiker
Een vlaaivorm met losse bodem

Werkwijze:

Smelt de boter en voeg dit bij de fijn gemalen speculoos. Roer goed door totdat alles met elkaar gemengd is. Neem de vlaaibodem en vul deze met de koekjes. Strijk mooi uit en vul met een theelepeltje de randen mooi op. Zet de bodem in de koelkast. Breng 200 ml slagroom aan de kook en hak de chocolade fijn. Doe de chocolade in een kom en voeg de warme room toe. Roer door totdat de chocolade gesmolten is. Voeg nu de resterende 100 ml room toe, roer door en zet in de koelkast totdat de chocoladeganache helemaal koud is.

Klop de chocoladeganache op tot een romige maar stevige crème. Vu de bodem hiermee en strijk glad. Snij de aardbeien in stukjes en leg ze op de ganache. In het midden leg je enkele frambozen. Bestrooi met wat poedersuiker.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten