Koud bakken Oreo kersentaart

Heeft een beetje de smaak van Schwartzwalder kirsh torte. Je kunt dus als je dit wilt bij de slagroom en de koekjes nog wat kirsh toevoegen.

Ingredi├źnten:

Anderhalf pakje oreo koekjes
150 boter gesmolten
1 pot kersen
2 el aardappelzetmeel
100 gr mascarpone
400 ml slagroom
vanille extract
80 gr poedersuiker
1 zakje vanille suiker
chocolade krullen

1 springvorm van 23 cm

Werkwijze:

Smelt de boter en maal de koekjes fijn. Meng dit met elkaar en vul er de bodem van de springvorm mee. Strijk glad en egaal en zet het in de diepvries om uit te harden. Breng het grootste gedeelte van het kersensap aan de kook. Houd een beetje achter om te mengen met het zetmeel. Wanneer het sap kookt meng je het sap met zetmeel erdoor. Voeg de kersen toe, roer door en schenk dit nu op de oreo bodem. Zet in de vriezer om af te koelen. Klop de slagroom samen met de mascarpone, vanille suiker, poedersuiker en het vanille extract tot een mooie stijve massa. Verdeel dit over de kersen en strijk glad. Werk af met chocolade krullen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten