Koud bakken Madeleien mandarijnentaart

Deze taart smaakt heerlijk fris. Als je zelf gelei/jam maakt van mandarijn of sinaasappel dan kun je hiervan een laagje op de bodem aanbrengen. Je hebt dan maar 2 blikjes mandarijntjes nodig. Heb je dit niet in huis ? Neem dan 3 blikjes mandarijntjes, ze zorgen voor een heerlijk frisse smaak in de taart.

Ingredi├źnten:

250 gr boudoir koekjes (lange vingers)
100 gr boter
8 madeleines
3 blikjes Mandarijntjes
9 gelatine blaadjes of agar agar
500 gr griekse yoghurt
400 ml slagroom
75 gr poedersuiker
Scheutje vanille extract

Werkwijze:

Laat de gelatine blaadjes alvast weken in koud water. Smelt de boter en maal de boudoir koekjes zeer fijn. Meng dit onder elkaar en bedek hiermee de bodem van je springvorm. Verdeel het geheel mooi egaal uit en duw de koekjes iets aan. Zet de bodem in de diepvries. Neem het eerste blikje mandarijntjes en schenk deze in een zeef en laat ze uitlekken. Deze mandarijntjes (zonder sap) pureer je alvast. De andere blikjes mandarijntjes schenk je nu ook in de zeef, laat ze uitlekken en houd ze apart.

Neem de yoghurt en meng hier de mandarijnen puree onder. Klop de slagroom met het poedersuiker en een scheutje vanille extract tot een stevige maar lobbige massa, dus niet geheel stijf kloppen. Haal de gelatineblaadjes uit het water, knijp ze uit en verwarm ze kort totdat ze zijn gesmolten. Voeg deze nu bij de yoghurt. Voeg de slagroom toe en meng alles met een spatel onder elkaar. Leg nu een laag op de koekjes bodem. Verdeel een paar mandarijntjes erover. Houd nog voldoende mandarijntjes over voor de decoratie van de taart. Schenk dan de rest van de yoghurt erover. Strijk mooi egaal uit en klop eens lichtjes met de springvorm op het aanrecht. Zet de taart nu een half uurtje in de diepvries.

Neem de taart uit de diepvries en steek nu de Madeleines in de taart. Ze zullen nu niet meer wegzakken. Verdeel de resterende mandarijntjes over de taart en zet de taart terug in de diepvries tot ze mooi stevig is.

Als je dat wilt kun je nog wat poedersuiker over de Madeleines strooien.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten