
Voor de cake:
350 gr patisseriebloem
8 gr bakpoeder
200 gr boter
250 gr suiker
3 eieren
75 gr melk
1 el oploskoffie
Vanille extract
Voor het glazuur:
2 el heet water
1 el oploskoffie
100 gr bloemsuiker
Werkwijze:
Klop de eieren samen met de suiker tot een luchtige ruban. Voeg de zachte boter toe en meng verder. Zeef de bloem en de bakpoeder en voeg deze toe. Verwarm een scheutje melk en los hierin 1 el koffie op. Schenk dit samen met de resterende melk bij het beslag. Mix verder tot een luchtig beslag. Giet het beslag in een cakevorm en bak de cake af in een voorverwarmde oven van 170° C in ca 1 uur. Doe altijd de prikkertest om te zien of de cake gaar is. Laat de cake na het bakken afkoelen.
Meng 1 el oploskoffie met 2 el water. Doe er de bloemsuiker bij en roer goed door. Met dit glazuur kun je nu je cake bestrijken.
Smakelijk.