Koekjes met chocolade dip

Ingrediënten:

400 gr ongezouten echte boter op kamertemperatuur
250 gr poedersuiker
500 gr zelfrijzende bloem
200 gr chocolade naar keuze
1 ei
2 eidooiers
Zaadjes van 2 vanillestokjes of vanille extract
Snuifje zout
Eventueel een klein scheutje melk

Werkwijze:

Meng alle ingrediënten behalve de melk in een kom tot een geheel. Als je deeg te droog is kun je eventueel een beetje melk toevoegen. Laat het deeg een 20 minuutjes rusten in de koelkast. Rol het dan met een deegrol uit en snijd er rechthoekjes uit. Ik heb bv een ravioli rolmesje gebruikt om ze uit te snijden. Je kunt met een vork losjes over het deeg duwen zodat je lijntjes krijgt. Deze blijf je na het bakken dan zien. Leg de koekjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voor verwarmde oven van 185°C in ca 15 à 16 minuutjes gaar. Ze zijn gaar als er een mooi lichtbruin randje rond het koekje zit. Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.

Smelt de chocolade au bain-marie en dip een helft van de koekjes er in. Schud de overtollige chocolade van het koekje en leg ze dan op een vel bakpapier om uit te harden.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten