Kersen kruimelvlaai

Ingrediënten voor het vlaaideeg:

250 gr bloem
15 gr verse gist of 8 gr droge gist
50 ml melk
1 ei
75 gr boter
25 gr witte basterdsuiker
3 gr zout

Ingrediënten voor de kersenvulling:

1 pot kersen
50 gr Suiker
3 el aardappelzetmeel

Ingrediënten  voor de kruimeltjes:

375 gr Bloem
260 gr suiker
260 gr Echte zachte boter in blokjes

Materiaal:

Vlaaivorm met losse bodem

Werkwijze:

Meng voor het deeg alle ingrediënten onder elkaar, behalve het zout. Laat de machine een 5 tal minuutjes kneden en voeg dan het zout toe. Laat de machine nog een 10 minuutjes kneden en leg dan het deeg in een andere kom en laat het een 3 kwartier rijzen. Terwijl je deeg rijst maak je de kruimels klaar. Meng de bloem, de suiker en de boter in een kom. Dit doe je door met je handen de boter zeer fijn te knijpen en te mengen met de bloem en de suiker. Dit doe je net zolang tot je echte dikke klontjes krijgt en je ziet en voelt dat de boter goed opgenomen is. Rol na het rijzen het deeg uit tot een ronde lap die je bakblik volledig bekleed. Druk de randen aan en prik met een vork gaatjes in de bodem.

Neem wat sap van de kersen en doe deze in een kommetje. Voeg het aardappelzetmeel toe en roer goed door. Breng de rest van de kersen met sap en de suiker aan de kook. Bind de kersen met het het kommetje sap/zetmeel. Schenk de kersen in de vlaaibodem en strooi de kruimels erover, de vlaai moet volledig dicht liggen met kruimels.

Bak de vlaai af in een voorverwarmde oven op 200 °C in ongeveer 25 minuutjes. Ontvorm de vlaai na het bakken en laat ze volledig afkoelen.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

 

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten