Karamel

Karamel met of zonder zout

Ingredi├źnten:

200 gr suiker
90 gr water
90 gr boter
125 ml slagroom
eventueel een 1/2 tl zeezout

Werkwijze:

Doe de suiker samen met het water in een steelpan en breng het geheel zonder er in te roeren aan de kook. Laat het suikerwater nu koken totdat er een mooie goudbruine kleur ontstaat. Blus af met de slagroom. Let op, dit schuimt en spettert ! Roer het geheel door tot alles mooi egaal is gemengd en voeg dan de boter toe. Roer verder tot de boter gesmolten is.

Wil je een gezouten karamelsaus ? Voeg dan nu het zeezout toe.

Schenk alles over in een kommetje en laat het geheel afkoelen. De karamel zal bij afkoeling indikken.

Lekker op brownies, ijs, in slagroom, op gebak en taart enz...

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten