ijstaart met bosvruchten

Ingrediënten voor de bodem:

200 gr lange vingers
50 gr amandelpoeder
100 gr echte boter
Zeste van een limoen of citroen

Ingrediënten voor de vulling:

400 ml slagroom 40 % vetgehalte
250 gr mascarpone
300 gr Griekse yoghurt
150 gr poedersuiker
30 ml Limoen of citroensap
Zaadjes van 2 vanille stokjes of vanille extract naar smaak
125 gr braambessen
125 gr blauwe bessen
125 gr frambozen
125 gr aardbeien

Het fruit mag uit de diepvries komen en hoeft niet per se vers te zijn aangezien het gepureerd wordt.

Ingrediënten voor de afwerking:

Verse braambessen, blauwe bessen, frambozen en aardbeien.

Extra:

Springvorm 24 cm
5 kommetjes
Spatel, garde, paletmes, rond glas met vlakke bodem, bakpapier.

Werkwijze:

Maal of hak de lange vingers fijn en voeg er het amandelpoeder aan toe. Smelt de boter op een laag vuur en schenk dit bij de lange vingers. Roer goed door. Neem de springvorm erbij. Maak de rand los van de bodem. Knip een stuk bakpapier uit en leg dit op de bodem. Zet de rand erover heen en sluit deze nu af. Je bakpapier trekt zich nu mooi recht. Doe er de kruimels in. Verdeel dit mooi gelijkmatig over de bodem en druk aan met een rond glas of iets dergelijks. Zet de bodem in de diepvries.

Pureer de aardbeien en haal ze boven een kommetje door een zeef. Zet aan de kant en doe hetzelfde met de frambozen, blauwe bessen en braambessen. Als je deze volgorde aanhoudt dan heb je geen extra afwas 😀

Klop de slagroom stijf. Doe de yoghurt, mascarpone, poedersuiker, limoen of citroensap en de vanille zaadjes of extract met elkaar in een kom. Klop tot het een mooi geheel is. Voeg hier de slagroom aan toe en meng deze eronder. Neem de kommetjes met puree erbij en voeg aan elke kom 200 gr slagroom/yoghurt beslag toe. Roer goed door met een garde. Zet alle kommetjes behalve de braambessen afgedekt in de koelkast. Neem de springvorm uit de diepvries en leg de eerste laag (braambessen) op de bodem. Strijk mooi egaal uit met een paletmes. Klop met de springvorm lichtjes op het aanrecht zodat de laag mooi egaal uitloopt. Zet deze nu een 45 minuten in de diepvries.

Wanneer de eerste laag bevroren is neem je de 2de laag (frambozen) en schenk je deze op de laag braambessen. Strijk weer uit met een paletmes, klop lichtjes aan en zet het weer 45 minuten in de diepvries. Daarna volgt de 3de laag ( witte laag ), uitstrijken, aankloppen en invriezen. De 4de laag (blauwe bessen) vullen, uitstrijken, aankloppen en invriezen en eindigen met de 5de laag (aardbeien), uitstrijken, aankloppen en invriezen.

Voordat je de ijstaart gaat serveren leg je er wat verse braambessen, blauwe bessen, frambozen en aardbeien op.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten