
Deze wafeltjes zijn ideaal om als ontbijt of als dessert te nuttigen. Ze smaken ongeveer als een Brusselse wafel en hebben dus wel een topping nodig om het geheel af te maken 😀
Ingrediënten:
280 gr bloem
20 gr bakpoeder
30 gr suiker
1 zakje vanille suiker
1 gr zout
2 eieren
340 ml melk
150 gr gesmolten boter
1 el vanille zelfgemaakt extract
Werkwijze:
Klop de eieren samen met de suiker, vanille suiker, zout en het vanille extract op tot een luchtige ruban. Voeg de gesmolten boter toe en klop verder. Meng de bloem met het bakpoeder en zeef dit dan boven de kom. Voeg de melk toe. Klop verder tot een luchtig beslag.
Warm je wafelijzer voor en bak de wafeltjes op stand 5 in ca 2 1/2 minuut gaar. Laat ze afkoelen op een taartrooster of serveer ze warm met een bol ijs, chocoladesaus enz. enz. Gebruik je ze als ontbijt ? Beleg ze dan met fruit en kwark of iets dergelijks.
Ik gebruik een wafelijzer van het merk Fritel. Bij dit wafelijzer kun je verschillende losse platen bijkopen. Het apparaat is gemakkelijk in gebruik en goed schoon te houden. Ben je op zoek naar een goed wafelijzer ? Kijk dan zeker eens naar dit merk! Ik heb het mijne gekocht bij Kwizien in Zonhoven.
Smakelijk.