Handjes

Ingrediënten:

300 gr bloem
160 gr zachte boter (niet gesmolten)
30 gr amandelpoeder
4 gr bakpoeder
80 gr ei (2 eieren maat M)
1 eidooier met een klein beetje melk los geklopt om te bestrijken

Werkwijze:

Doe alle ingrediënten in de kom en laat de machine draaien tot de massa vast wordt. Stop onmiddellijk met mengen en verpak het deeg nu in plastic. Leg het een half uurtje in de diepvries. Rol het daarna uit tot een plak van 4 mm dikte. Ik heb een houten rol met ringen aan de zijkant waardoor je het deeg dus egaal kunt uitrollen. Neem je vorm er bij en dop dit telkens even in de bloem. Steek het deeg uit en leg het vormpje op de bakplaat. Als je ze allemaal hebt uitgestoken bestrijk ze dan licht met de eidooier los geklopt met een heel klein beetje melk. Bak ze in een voorverwarmde oven van 180°C in ca 12 tot 14 minuutjes af. Laat de koekjes afkoelen op een taartrooster.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten