Benodigheden:

1 pak griekse pasta
5 à 6 tomaten geschild, ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden
1 Komkommer geschild, ontdaan van zaadjes en in blokjes gesneden
2 Teentjes verse knoflook
Sap van een limoen
3 el Becel olie
1 el Wijnazijn
Peper, zout, oregano & basilicum
Potje tzaziki
1 Rode ui fijn gesnipperd
6 Pita broodjes
250 Gram gebakken gehaktballetjes

Werkwijze:

Meng de azijn en olie en voeg er het sap van de limoen aan toe. Meng de gesnipperde rode ui eronder en laat het even zo staan zodat het uitje iets malser wordt. Meng de tomaat en komkommer met peper, zout, oregano en basilicum. Voeg de 2 teentjes geperste look toe en meng dit door de olie en azijn.
Kook de pasta gaar en spoel af onder koud water. Wanneer de pasta afgekoeld is meng dan alles onder elkaar en zet het koud weg. Bak de gehaktballetjes en laat ze afkoelen.
Vlak voor het opdienen rooster je de pitabroodjes.
Doe de pasta op een bord, leg er een flinke toef tzaziki op en werk af met de balletjes en een pitabroodje.

Heel lekker koel gerecht voor de warme zomerdagen.

Smakelijk

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten