Gemende fruitvlaai

Ingrediënten voor het zanddeeg:

250 gr bloem
6 gr bakpoeder
180 gr zachte echte boter
90 gr suiker
90 gr lichtbruine basterdsuiker
1 eidooier
1 snuf zout
Vanille extract

Ingrediënten Zwitserse room:

1/2 liter melk
125 gr suiker
1 eidooier
50 gr puddingpoeder
200 ml slagroom

Ingrediënten voor de topping:

1 verse ananas of 3 kleine blikjes
3 kiwi's
1 bakje aardbeien
Sap van een 1/2 citroen of limoen
Enkele blaadjes munt
1 zakje Taartina

Werkwijze:

Maak de banketbakkersroom door een groot gedeelte van de melk met de suiker aan de kook te brengen. Het andere restje melk meng je met de eidooier en het puddingpoeder tot een papje. Wanneer de melk kookt voeg je een scheutje kokende melk toe aan het papje, roer door en schenk dan alles terug in de pan en breng opnieuw onder voortdurend roeren aan de kook. Als de pudding verdikt is schenk je deze in een schaal en dek je de pudding (niet de schaal) af met plastic folie. Laat hem zo in de koelkast afkoelen.

*Neem het fruit erbij. Schil de ananas en snijd het harde middenstuk eruit. Snijd de ananas in kleine blokjes. Doe het zelfde met de kiwi en de aardbeien. Pers het sap van een citroen of limoen over het fruit en hussel het voorzichtig met je handen door elkaar. Schenk het fruit over in een zeef die je boven een kom plaatst en laat het fruit uitlekken. Leg er een deksel op of aluminium folie zodat er weinig tot geen licht aan kan komen. Het sap van het fruit vang je op en gebruik je later om je Taartina mee klaar te maken.

Meng alle ingrediënten voor het zanddeeg onder elkaar en laat het een uurtje rusten in de koelkast. Rol het zanddeeg uit en bekleed hiermee een beboterde vlaaivorm met losse bodem. Als je deeg breekt dan kun je dit gewoon netjes aanduwen en eventuele gaatjes opvullen. Na het bakken zie je hier niets meer van. Zet de vorm nu een 15 minuutjes in de diepvries en verwarm ondertussen de oven voor op180°C. Bak de bodem af in 20 tot 25 minuutjes. Na het bakken laat je de bodem eerst een kwartiertje in de vorm afkoelen en daarna kun je de bodem volledig ontvormen en verder laten afkoelen op een taartrooster.

Wanneer de banketbakkersroom en de bodem volledig is afgekoeld neem je de 200 ml slagroom en klop je deze tot ze net niet stijf is. Klop de banketbakkersroom nog eens goed door zodat een mooie crème ontstaat. Voeg er de slagroom aan toe en klop kort verder zodat alles netjes gemengd is. Schenk de Zwitserse room nu in de bodem en verdeel deze met een paletmes. Leg hierop het fruit en verdeel het over de vlaai. Strooi enkele blaadjes munt er op. Maak de **Taartina zoals beschreven op de verpakking en gebruik het sap dat je hebt opgevangen van je fruit. Leng het eventueel nog aan met water of met fruitsap. Verdeel de Taartina over het fruit en zet de vlaai nog even koel weg om op te stijven.

*Neem voldoende tijd om je fruit uit te laten lekken anders gaat het sap op je vlaai weglopen en krijg je een natte zijkant of bodem !

**Geen fan van Taartina ? Neem dan een paar eetlepels aardbeiengelei en doe er een scheutje water bij. Breng dit aan de kook en laat het even door borrelen. Verdeel dan met een kwast of sauslepel de gelei over de vlaai. Het nadeel is wel dat je dan minder ziet van het fruit omdat alles rood kleurt.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten