Fruittaartje

Ingrediënten:
3 eieren maat L
snufje zout
60 gr suiker
10 gr vanillesuiker (ik gebruik zelfgemaakte)
70 gr bloem (geen zelfrijzend)
5 gr bakpoeder
30 gr gesmolten boter

500 ml melk
125 gr suiker
50 gr vanille pudding poeder (Imperial of custard)
1 eidooier
100 gr echte boter (roomboter) op kamerteperatuur en in stukjes gesneden

250 gr diepvriesfruit naar keuze (ik gebruikte frambozen en aardbeien)
30 gr suiker
30 ml water
1 el maizena of aardappelzetmeel

Extra nodig:
Gesloten vlaaivorm ca 26 cm, een spuitzak, een spuitmondje, blender, zeef.

Werkwijze:
Neem 400 ml melk en schenk deze samen met 125 gr suiker in een steelpan. Breng dit aan de kook. Ondertussen meng je de resterende 100 ml melk met de eidooier en het puddingpoeder. Roer tot een papje en schenk het bij de melk wanneer deze kookt. Blijf roeren tot je pudding verdikt. Schenk de pudding uit op je bakplaat en bedek de pudding (niet de plaat) met plastic folie. Laat het zo afkoelen.

Verwarm de oven voor op 170°C. Klop de eieren met de snuf zout en de suiker minimaal 10 minuten met de Maxima. Zeef ondertussen al eens de bloem en het bakpoeder boven een kom. Wanneer je eieren mooi opgeklopt zijn, zeef je de bloem erboven op. Spatel nu heel voorzichtig de bloem er onder. Neem de gesmolten boter en schenk er een lepel beslag bij. Roer dit door tot het goed gemengd is en schenk het geheel dan terug in de kom met beslag.. Spatel nog eens kort door en verdeel het beslag in je ingevette vlaaivorm. Bak de bodem in ca 12 tot 15 minuten gaar. Je bodem is gaar wanneer je met je vinger lichtjes duwt en de bodem mooi terug veert. Blijft het een kuiltje ? Bak dan nog een minuutje verder en probeer nog eens. Ontvorm de bodem na het bakken en laat hem afkoelen op een taartrooster.

Neem je diepvriesfruit en schenk het samen met de suiker en het water in een pan. Breng aan de kook en laat even doorkoken. Schenk het geheel in een blender en maal fijn. Haal het fruit door een zeef om de pitjes eruit te zeven. Schenk terug in de pan en verwarm terug. Meng 1 el maizena met een scheutje water en voeg telkens iets bij het fruit totdat je de gewenste dikte krijgt. Verdeel dit nu mooi over de bodem en laat verder afkoelen.

Neem de banketbakkersroom en mix deze met de Maxima nog een kort door. Voeg de op kamertemperatuur en in stukjes gesneden boter toe en mix verder tot een klontervrij geheel. Neem een spuitzak met een spuitmondje naar keuze en vul de zak met de pudding. Spuit nu mooie rozetjes op de taart. Laat de taart nog iets verder opstijven in de koelkast.

Smakelijk.

Print Friendly, PDF & Email

Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om de beste surfervaring mogelijkte maken voor u. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten